[  Home  ]      [  Bio  ]      [  Agenda  ]      [  Media  ]      [  Beluister  ]      [  Gedichtenbundels  ]      [  Contact  ]        [  Login  ]  

Denis Now geldt zo'n beetje als het best bewaarde comedy geheim van Vlaanderen. Dat komt grotendeels omdat het genre dat Denis beoefent eigenlijk niet bestaat in Vlaanderen. Denis is namelijk een ‘puntdichter’.

Een puntgedicht is een kort, grappig gedicht, en daarin is Denis Now cht wel een klasse apart. Een aanrader voor al wie van de Nederlandse taal houdt. En ook voor wie van vrouwen houdt, want in bijna al zijn gedichten staat de vrouw centraal. Zijn ex, z'n huidige, zijn toekomstige, z'n vriendin, z'n buurvrouw en misschien wel die van u!

Denis Now, Een Vlaamse primitief, groots op de kleine ruimte, goochelt met woordspelingen en dubbele bodems en verstaat de kunst om iemand op het verkeerde been te zetten als geen ander.

Zijn pointes zijn grappig en onvoorspelbaar. Bovendien is hij een begenadigd performer. Zonder decor noch attributen leest hij op een gortdroge manier zijn gedichtjes voor.

Het ene lachsalvo verdringt het andere. Ondanks de vele doordenkers is zijn humor zeer toegankelijk maar altijd op niveau. Nooit platvloers. Nooit plat. Of soms. Maar dan wel hl.

Copyright 2007 Denis Now